Lamineren A4

Lamineren op A4-formaat wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. A4-formaat heeft afmetingen van 210 bij 297 millimeter. A4-vellen worden vaak gebruikt voor geprinte documenten, rapporten, werkstukken en foto’s. Er wordt dus veel gebruik gemaakt van A4. A4 is zelfs het meest gebruikte papierformaat in Europa. Het is daarom handig om het geprinte werk netjes te houden. Dit doe je door het te lamineren. Lamineren, of plastificeren, is het aanbrengen van een plastic laagje op het gedrukte werk. Op deze manier hou je de kleuren scherp en het papier netjes en stevig.

Lamineerapparaat A4

Een lamineerapparaat, of laminator, helpt je om je geprinte werk netjes en stevig te houden in een plastic laagje. Er bestaan verschillende lamineerapparaten, ook voor verschillende formaten papier. Een lamineerapparaat A4 is speciaal gemaakt voor het lamineren van A4-papier. Lamineerapparaten A4 zijn voornamelijk gemaakt voor thuis- en hobbygebruik. De meeste lamineerapparaten hebben de mogelijkheid om tot 2x 75 micron dikke lamineerhoezen te gebruiken, maar sommigen kunnen ook tot 2 x 250 micron dikke lamineerhoezen lamineren. Dit is een groot voordeel. Dikkere lamineerhoezen buigen namelijk een stuk minder snel en gaat je werk langer mee dan met dunner materiaal. Een goed voorbeeld van een product dat met dikker formaat gelamineerd wordt is een menukaart.

Een lamineerapparaat A4 is vaak voorzien van:

  • Een maximale lamineerbreedte tussen 240 en 245 millimeter
  • Een opwarmtijd rond de 5 minuten
  • Een maximale lamineerdikte van 2 x 75 micron of 2 x 250 micron
  • Een aantal rollen, vaak tussen de 2 en 4 rollen

Het aantal Watt dat een apparaat gebruikt, de snelheid en de temperatuur verschillen per lamineerapparaat. Bekijk daarom altijd goed wat voor apparaat je kiest.

Lamineerhoezen A4

Voor het lamineren heb je lamineerhoezen nodig. Zonder deze hoezen kun je absoluut niet lamineren. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen. A4 lamineerhoezen bestaan in verschillende soorten:

  • Glans
  • Mat
  • Sticky back

Waar haal je A4 lamineerapparaten?

Er zijn verschillende locaties waar je lamineerapparaten kunt vinden. Lamineerkoopjes.nl biedt veel lamineer-benodigdheden aan voor een lagere prijs. Albyco is hier ook een voorbeeld van. Albyco heeft vele jaren ervaring op het gebied van lamineren en ze hebben veel soorten lamineerapparten in hun assortiment, waaronder lamineerapparaat A4.Let altijd goed op als je een lamineerapparaat aanschaft. Ieder apparaat heeft zijn eigen functies en toepassingen. Het is maar net wat voor apparaat je zoekt en waar je hem voor gaat gebruiken.